2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
EU-s pénz nélkül vergõdött az építõiparForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-17 12:23:32
Címkék: Bihari hírek
Nagyon vegyes volt az építõipar teljesítménye augusztusban: az épületek építése 7 százalékkal nõtt tavaly augusztushoz képest, viszont az egyéb építmények építése 23,9 százalékkal zuhant vissza, aminek a hátterében az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejezõdése volt. A legnagyobb mértékben az út- és vasútépítõ vállalkozások termelése maradt el az elõzõ év azonos idõszakitól - derül ki a KSH friss adataiból.

Az épületek építésének növekedése továbbra is nagyrészt ipari épületek, kisebb részben oktatási épületek, illetve sportlétesítmények építésének az eredménye. Összességében 9 százalékkal maradt el az építõipar teljesítménye az egy évvel korábbi szinttõl.

A megkötött új szerzõdések volumene 13,3 százalékkal kisebb volt az elõzõ évinél, ezen belül az épületek építésére kötött szerzõdéseké 20,6, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 8,2 százalékkal csökkent. Az építõipari vállalkozások hó végi szerzõdésállományának volumene augusztus végén 18,5 százalékkal meghaladta az elõzõ évi, alacsony bázist. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerzõdéseké 45,4, az egyéb építményeké 5,5 százalékkal magasabb volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!