2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Péntekig elmondhatja a véleményét az online kasszás támogatási rendszerrõlForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-17 12:27:26
Címkék: Bihari hírek
Hétfõtõl öt napon keresztül véleményezhetõ az Nemzetgazdasági Minisztérium pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete (ami itt érhetõ el). A tervezet 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez azoknak a cégeknek, amiknek a törvény értelmében 2017-tõl e-kasszát kell bevezetnie.

Állami támogatást csak az újabb fajta - november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkezõ - pénztárgépekre lehet felvenni, amik már lényegesen több funkcióval bírnak, például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak. Az NGM közleménye szerint nagyjából 20 ezer cég kaphat támogatást, vállalkozásonként legfeljebb öt gépre.

Pénteken írtunk arról, hogy ilyen gépei egyelõre csak egy cégnek, a LA Pénztárgép kft-nek vannak, de elvileg már zajlik a többi cég gépeinek engedélyeztetése, szóval nem sokáig maradnak konkurencia nélkül.

A támogatás a gépjármû-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjármûalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem mûködtetését; a textil, szõrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzõknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítõ kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak jár.

A támogatás iránti kérelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet majd benyújtani. Az érintetteknek több mint öt hónapjuk van a támogatás igénybevételére, tekintettel arra, hogy a kérelem benyújtásának végsõ határideje 2017. március 31-e. A támogatás igénybevétele a lehetõ legegyszerûbb módon történik, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!