2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tulajdonost váltott a Népszabadság tulajának tulajaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-17 13:21:31
Címkék: Bihari hírek
Érdekes változások történtek a Népszabadság tulajdonosi hátterében, még közvetlenül azelõtt, hogy a lapot beszántották, derült osztrák cégadatokból. A Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks tulajdonosa a QDW Beteiligungen GmbH, amely múlt hét csütörtökig közvetlenül a VCP Investment Holding AG alá tartozott. A céget azonban két nappal a Népszabadság lekapcsolása elõtt egy ciprusi cég alá szervezték, az új tulajdonos a VCP Trading & Investments Cyprus Limited lett.

A határon átnyúló céges kapcsolatok felderítésével is foglalkozó, újságíróknak segítõ szervezet, az Investigative Dashboard segítségével tovább hámozva a hátteret, úgy tûnik, a ciprusi cég egy holland cég tulajdonába tartozik, a holland cég pedig az osztrák VCP-hez kapcsolható, vagyis úgy tûnik, a Mediaworks és a hozzá tartozó Népszabadság egyelõre még házon belül maradt. A tranzakciót azonban a történtek fényében könnyen lehet úgy értelmezni, mint a Népszabadságot is tulajdonló kiadó eladásának elõkészítését.

Sajtóhírek ugyanis korábban arról szóltak, hogy eladósorba került a Mediaworks, és a Népszabadságot is azért kellett bezárni, mert azt a jövõbeli tulajdonos a vétel feltételéül szabta. Az esélyes vevõk között a leggyakrabban az Opimus Press Zrt. (OP) neve merült fel, amely közvetetten Mészáros Lõrinc felcsúti polgármesterhez köthetõ, és amely az utóbbi idõben látványosan készül egy nagyobb bevásárlásra, nagyjából hatmilliárd forintnyi kötvényt bocsájtott ki, hogy legyen tõkéje vállalatfelvásárlásra.

A korábban a Buda-Cash tulajokhoz köthetõ Opimus Group egyébként egészen sokféle céget irányít: szállodától, fûtõkészülék-gyártáson át irodaházig, építõiparig sokféle vállalkozásban érdekelt. Hogy a Mediaworks megvásárlás megtörtént volna, annak a céges papírokban egyelõre nem találtunk jelét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!