2024. április 24. Szerda, György.
 
Kezdõdik a "hagyományos" influenzajárványForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-25 18:36:50
Már nem csak az újinfluenza, hanem több másik vírus is okoz influenzás megbetegedéseket.

Az elmúlt héten több mint 14 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerû tünetekkel, a megvizsgált mintákból az látszik, hogy a mostani megbetegedések egy részét kevert vírusfertõzések okozzák. Az RTL Híradó arról számolt be vasárnap este, hogy a szakemberek szerint akár már a következõ héten elkezdõdhet a hagyományos influenzajárvány, 1-2 hónap múlva pedig újból támadhat a H1N1.

Falus Ferenc, országos tiszti fõorvos az RTL Híradónak elmondta, hogy a beérkezett mintákban még nem sokszor találtak A variánsú influenza-vírust, az esetek döntõ többségében az új típusú influenzát mutatták ki.

Influenza elleni oltóanyag egyébként bõven van még, oltásra jelentkezõ viszont alig. Jakab Dezsõ, az ÁNTSZ Nemzetközi Oltóközpontjának vezetõje elmondta, hogy januárban átlagban 20 embert oltottak be naponta. Most, mivel egyre kevesebben jelentkeznek, bezárják az oltópontokat.

Február 5-tõl újból csak a háziorvosok adják be a védõoltást. Magyarországon eddig három millióan kaptak H1N1 elleni oltást, a szakemberek szerint egy újabb járvány hullámot úgy lehetne elkerülni, ha 7 millióan szereznének védelmet az újinfluenza ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!