2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tûz volt a gyõri kórházban, két szintet kiürítettekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-18 20:44:55
Címkék: Bihari hírek
Vezetékek gyulladtak meg a gyõri kórház egyik épületében a második emeleti álmennyezet alatt kedden kora délután. Két szintrõl mindenkit kimenekítettek. Úgy tudni, senki sem sérült meg, és idõközben a tüzet is eloltották, az épületet átszellõztetik.

A gyõri kórház B épületének második és harmadik emeletét lepte el a füst. A gyõri, pannonhalmai és lébényi tûzoltók érkeztek a helyszínre, a két szintet kiürítették. Az oltás után megkezdték a szellõztetést és az épület átvizsgálását.

A kimenekített betegeket ideiglenesen egy szomszédos szárnyban helyezték el. A kórház dolgozói és a betegek visszamehetnek majd az épületbe, ha a tûzoltók befejezték az utómunkálatokat – írják a katasztrófavédelem oldalán.

A Kisalföld.hu tudósítása szerint összesen kilenc tûzoltóautó vonult a helyszínre. Az épületben megszólalt a riasztó. A kórházi dolgozók az épületen belül, egy elzárt folyosón maradtak. A füst a mûtõbe is felment – értesült a lap.

A sürgõsségi osztályról a kötözõ környékérõl is evakuálták az embereket, de pánik nem volt, mindenki jól van. A mentõk közben hoztak új betegeket is, így az ellátásnak folytatódnia kell.

A központi sterilizáló folyosóján lévõ villanyszekrény gyulladt ki, elektromos zárlat okozta a tüzet. Innen terjedt át az álmennyezetre, és ettõl keletkezett nagy füst – olvasható a tudósításban, amely szerint a szomszédos sürgõsségi osztályon most is tudnak betegeket fogadni, mert oda egy fém ajtónak köszönhetõen nem terjedt át a füst.

A szintén szomszédos gyógyszerészeti osztályon is minden rendben van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!