2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Dán befektetõvel nõhet nagyra egy magyar robotikai startupForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-19 12:42:53
Címkék: Bihari hírek
Egy dán befektetési több millió eurót invesztált az OptoForce nevû magyar robotikai cégbe - derül ki az OptoForce sajtóközleményébõl. Az Enrico Krog Iversen megjelenése nagy lehetõség a vállalkozás számára, hogy betörjön a nemzetközi piacra.

A magyar cég szenzortechnológiában utazik, ami várhatóan a robotikán belül az egyik legnagyobb fejlõdés elõtt álló szegmens, a robotoknak ugyanis minél pontosabb képet kell alkotniuk a környezetükrõl, hogy jól tudják végezni a dolgukat. Az ipari robotok már ma is meglehetõsen hatékonyak, 0,02 mm pontossággal tudják belõni a célt, de sok feladathoz még ez is kevés, ennek megoldásán dolgozik a cég. Az OptoForce-nak már van saját szabadalma a területen, egy csupán 160 grammot nyomó szenzor, ami a közlemény szerint teljesítményben és árban is megelõzi a versenytársait kategóriájában.

A 15 fõt foglalkoztató OptiForce-nak korábban is voltak pályázati forrásai és befektetõi, a Day One Venture Capital Fund és a Finex Startup jelentõs összeggel szállt be a cégbe. Az Enrico Krog Iversentõl a plusz forrás mellett a startup-világban "okospénzként" hivatkozott üzleti tanácsokat, tapasztalatok és az iparágon belüli kapcsolatok megosztását is várja a magyar cég. A dán befektetõnek már vannak ígéretes eredményei a robotika területén, õk futtatták fel a Universal Robots nevû semmibõl kinõtt, majd a kollaboratív robotok piacának vezetõjévé vált startup céget. A Universal Robotst végül a Teradyne vásárolta fel 285 millió dollárért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!