2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Elfogtak egy férfit a Teréz körúti robbantással kapcsolatbanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-19 18:45:37
Címkék: Bihari hírek
Elfogtak egy férfit a rendõrök a csaknem egy hónappal ezelõtti Teréz körúti robbantás kapcsán – írja a 24.hu.

Azt egyelõre nem tudni, hogy valóban a robbantó került-e rendõrkézre.

A portálnak egy olvasója jelezte, hogy az M1-M7 kivezetõn hatalmas TEK-konvojt láttak. Az ügyben az Origo megkereste a Terrorelhárítási Központot, akik csak azt tudták megerõsíteni, hogy a nap folyamán több akciójuk volt, de részleteket - így az autópályán végrehajtott bevetésrõl  - sem közöltek.

Kerestük a Központi Nyomozó Fõgyészséget is, Nagy Andrea szóvivõ azt mondta, hogy a nyomozás állásáról, így az elfogásról sem áll módjukban információt adni.

 

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a fõváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendõr megsérült, egyikük életveszélyesen. A Központi Nyomozó Fõügyészség elõre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt folytat eljárást.

Mint arról az Origo is beszámolt, profi diverzáns is lehet a Teréz körúton 19 napja két rendõrt felrobbantó férfi. A merénylet utáni hosszú gyaloglásáról készült felvételeken nemcsak az látszik, hogy átöltözött, de a mozgása is megváltozott. Eddig egy olyan kép sincs, ahol a kamerába nézne.

A Teréz körúti robbantót volt rendõrök között is keresik: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai sorra keresik fel azokat a volt zsarukat, akiknek fegyelmi vagy más konfliktus miatt szûnt meg a munkaviszonya.

A Privátkopó ma arról írt, jelentkezett náluk egy volt fegyverkereskedõ, aki felismerte a közzé adott videókról a merénylõt, Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélõ rendõrségközelinek számító férfi volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!