2024. április 24. Szerda, György.
 
850 millió forint áfát csalt el egy baranyai cégForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-20 13:11:06
Címkék: Bihari hírek
Különösen jelentõs értékre elkövetett költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy baranyai cégnél, ahol a gyanú szerint 850 millió forint áfát csaltak el és az így szerzett pénzt szétosztották egymás között - írja az MTI.

A NAV csütörtöki közleménye szerint a három dunántúli üzemben száz embert foglalkoztató, árnyékolástechnikai termékek és nyílászárók gyártásával és értékesítésével foglalkozó cég termékeit fele részben számla nélkül, feketén értékesítette. A magánszemélyek egyáltalán nem, míg a gazdasági társaságoknak csak egy része kapott számlát, amivel a cég az áfafizetést akarta megspórolni.

Az így szerzett illegális jövedelmet a tulajdonosok és az õket segítõ személyek szétosztották egymás között.
A papír alapú megrendelõket és a teljesítési iratokat az üzemcsarnokok fûtésére használták, a számítógépeken tárolt adatokat évente törölték.

A pénzügyi nyomozók az októberi akcióban 14 helyszínen tartottak házkutatást, bizonyítékokat foglaltak le és 28 embert tanúként kihallgattak. "Két üzemben és egy családi háznál vették észre a nyomozók, hogy befûtöttek az eltitkolt bevételeket rögzítõ megrendelõlapokkal, és további bizonyítékok is elégetésre vártak a kazánok mellett" - írták.

A közlemény szerint ráadásul az egyik lakásban kábítószer-gyanús anyagot is találtak, ezért ott a rendõrség, míg az üzemekben a bejelentés nélkül foglalkoztatottak miatt a munkaügyi ellenõrök intézkedtek. Az okozott 850 millió forintos kár megtérülése érdekében a nyomozók zár alá vették a társaság tulajdonában lévõ iparterületet és üzemcsarnokokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!