2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mérgezõ a Tesco kölesgolyójaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-23 16:36:56
Címkék: Bihari hírek
Extrudált kölesgolyót vont ki a forgalomból a Nébih magas atropin- és szkopolamin tartalom miatt, a termékek fogyasztása elsõsorban gyermekeknél jelenthet kockázatot.

Probléma esetén a tünetek azonnal jelentkeznek, hosszú távú elhúzódó hatástól nem kell tartani. Az atropin és a szkopolamin mérgezõ hatású vegyületek, ugyanakkor jogszabályban meghatározott felsõ határértékük csak kifejezetten csecsemõk és kisgyermekek számára készült bizonyos élelmiszereknél van.

 

A Nébih által mért mennyiségek a felnõttekre nem jelentenek veszélyt. Fontos, hogy probléma esetén a tünetek (pl. szájszárazság, pupillatágulás) azonnal jelentkeznek, amivel orvoshoz kell fordulni. A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történõ kivonását.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik az alábbi azonosító adatokkal ellátott termékekkel, gyermeknek ne adjon belõlük. Az érintett termékek:
Tesco Organic Gluténmentes, extrudált bio kölesgolyó, földimogyorós ízesítésû, ellenõrzött ökológiai gazdálkodásból Gyártó: I love Bio Kft., 2451 Ercsi, Ipari Park, Biopont u. Kiszerelése: 75 g Minõség-megõrzési ideje/tételazonosítója: 18.01.2017. / L 16-0899
Tesco Organic Enyhén sózott, gluténmentes, extrudált kölesgolyó ellenõrzött ökológiai gazdálkodásból Gyártó: I love Bio Kft., 2451 Ercsi, Ipari Park, Biopont u. Kiszerelése: 150 g Minõség-megõrzési ideje/tételazonosítója: 09.11.2016. / L 16-0874

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!