2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
20 fok is lehet a jövõ hétenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-23 17:44:55
Címkék: Bihari hírek
A meleg ellenére azért esõre is számítani kell.

A következõ napokban általában borús, felhõs lesz az ég, néhol esõre is készülni kell, de enyhe lesz az idõjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn kezdetben a párás, ködös részeken néhol szitálás, északkeleten elszórtan gyenge esõ is lehet. Északon, északkeleten napközben is többnyire erõsen felhõs, párás lesz az idõ, az ország déli, délnyugati harmadán viszont hosszabb idõszakokra is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire 4-9 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet általában 14-19 fok között alakul, de a tartósan felhõs, párás helyeken 10 fok közelében marad, a hosszabban napos délnyugati határszélen viszont 20 fok is lehet.

Kedden az ország északkeleti harmadán erõsen felhõs, párás idõ valószínû, kezdetben ködfoltokkal. Másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Napközben fõleg északkeleten lehet szitálás, kisebb esõ, majd késõ délutántól szórványosan várható esõ, zápor. Több helyen megerõsödik a szél is. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben az ország északkeleti harmadán 12-16, másutt 17-22 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán kezdetben többfelé, délután fõként délen és keleten, illetve a Duna vonalában valószínû esõ, zápor. Több helyen megélénkül, a Zemplén környékén és a Kisalföldön olykor meg is erõsödik a szél. A minimumhõmérséklet 8-13 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 11-16 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet, de talajmenti fagyra is számítani kell. A maximumhõmérséklet 8-13 fok között valószínû. Pénteken napos idõ várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegõ.

Szombaton legfeljebb északkeleten lehet néhol kisebb esõ, zápor, de a Dél-Dunántúl kivételével gyakran megerõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire 3-8 fok között alakul, a szélvédett helyeken 1-3 fok is lehet, néhol talajmenti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb hõmérséklet 13-18 fok között fok között valószínû. Vasárnap nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 2-7, napközben 10-17 fok lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!