2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Újra megjelent a vírus, Calici-járvány van az egyik miskolci kórházbanForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-23 17:56:23
Címkék: Bihari hírek
Calici vírus fertõz a miskolci Szent Ferenc Kórházban – hangzott el a szombati RTL Híradóban. A hányással és hasmenéssel járó kórokozótól eddig huszonkilencen betegedtek meg. A betegség a kórházban lévõ, amúgy is legyengült szervezetû emberekre rendkívül veszélyes lehet. Az intézményben látogatási tilalom van és új betegeket sem vesznek fel.

Hányásra, hasmenésre, hõemelkedésre panaszkodnak a betegek kezdetben, majd rövid lappangási idõ után gyorsan terjed a calici vírus. Kórházakban gyakran elõfordul ilyen fertõzés, csak Miskolcon évente kétszer-háromszor is járványt okoz a fenntartó Miskolci Semmelweis Kórház fõigazgatója szerint.

A Szent Ferenc Kórházban legutóbb egy hete jelent meg a vírus. Védõoltás, célzott gyógyszer nincs ellene. Eddig huszonkilenc embert fertõzött meg, köztük kilenc kórházi dolgozót, két konyhást is, ezért külön vizsgálták, esetleg étellel fertõzõdtek-e meg a betegek. Utóbbi lehetõségét végül kizárták, miután máshol nem jelent meg a kórokozó.

 

A fõigazgató ugyanakkor elrendelte minden konyhai dolgozónál a széklettenyésztéses vizsgálatot, függetlenül attól, hogy nagy részük nem beteg. Torokváladékmintát is küldtek tenyésztésre, valamint fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be.

Látogatókat nem lehet fogadni most a kórházban. Az RTL Híradó úgy tudja: azokat, akiket megfertõzött a vírus, már jól vannak, két embernek vannak még tünetei. Ha nem lesz újabb megbetegedés, akár már hétfõn feloldhatják a tilalmat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!