2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Kitart a zord télies idõForrás: köpönyeg.hu
Utolsó módosítás: 2010-01-26 18:18:49
Egyelõre meg kell barátkoznunk az idõjárással, marad a sok éves átlagnál hidegebb hõmérséklet. Az elkövetkezõ két hétben biztos, hogy nem lesz számottevõen jobb idõ, a következõ napokban lesz, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb lesz.

Kedden erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég, délnyugaton hószállingózás, kisebb havazás kialakulhat. A keleti szél megélénkül. Ismét nagyon hideg reggelünk lesz: -16 és -6 fok közé süllyed a hõmérséklet. A csúcsértékekek -3, -4 fok körül alakulhatnak.

Szerdán kettõsség jellemezheti hazánk idõjárását: északon közepesen felhõs lesz az ég, a nap is elõbújik hosszabb idõre, ezzel szemben délen marad a borongós idõ, és többfelé lehet havazás, hószállingózás. Egész nap fagyni fog.

Csütörtökön sok-sok felhõre számíthatunk, szórványos havazással, hózáporokkal. Pénteken átmeneti felhõzet-felszakadozás és hõmérséklet-emelkedés várható, szombattól aztán egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé lehet kiadós mennyiségû havazás, délkeleten havas esõ sem kizárt. Viharos északi, északnyugati szél valószínû, fõleg a Dunántúlon lehet hófúvás.

A folytatás sem ígér komoly melegedést, marad az igazi kemény tél!

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!