2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Elsüllyesztette a Titanicot az Avatar Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-27 11:37:31
A sci-fi esélyes több Oscar-díjra és valóságos kultusz lett.

Immár hivatalosan is az Avatar minden idõk legnagyobb bevételû filmje - közölte kedden a 20th Century Fox. A közlemény szerint a sci-fi hétfõn "gyõzte le az eddigi rekordert, a Titanicot, amely ugyancsak James Cameron alkotása.

 

A legfrissebb adat szerint Cameron 3D-s filmje 16 millió dollárral múlja már felül az 1997-es Titanicot. A pontos számok szerint az Avatar globális bevétele 1.859 milliárd dollár jelenleg, míg az Oscar-díjas Titanic 1.843 milliárdot produkált.

Jeff Bock iparági elemzõ azt mondta az AFP-nek, hogy akárcsak a valódi Titanicról, a róla készült Cameron-film bevételi csúcsáról is azt hitték, hogy "elsüllyeszthetetlen", de az 500 millió dolláros költségvetésû Avatar megtette ezt. Ráadásul az Avatar még felfelé ívelõ ágban van, hiszen a premierje decemberben volt.

A sci-fi, amely nemrég megkapta a legjobb filmért és rendezésért járó Aranyglóbuszt, és a márciusban is esélyes több Oscar-díjra, valóságos kultusz lett több országban. Kínában például, ahol szintén kasszacsúcsot döntött, Avatarnak neveztek el egy hegyet.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!