2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Új módszerek pályázat segítségévelForrás: B. K. A.
Utolsó módosítás: 2010-01-27 17:41:48
A közelmúltban harminchét millió forintot nyert a csökmõi önkormányzat a TÁMOP - 3.1.4. /08/ 2-2009-0137 �Kompetencia alapú oktatás, egyenlõ hozzáférés - Innovatív intézményekben címû pályázaton, amit a Bocskai István Általános Iskola és Óvoda együttmûködésével nyújtott be.

Az elnyert összeget oktatásfejlesztésre, eszközbeszerzésre, képzésre, innovációra és a megvalósításhoz szükséges járulékos költségekre lehet felhasználni.


A programban három feladatellátási hely vesz részt: az óvoda 7 millió forint, az alsó és a felsõ tagozat 15-15 millió forint támogatással, tudtuk meg Erdei Barnabástól, az intézmény igazgatójától. Elmondta tovább azt is, hogy a pályázatban vállalni kellett az új tanulási-tanítási módszerek bevezetését. Újdonság lesz például a témahét, amikor egy héten át egy témát járnak alaposan körül a tanulókkal. Õk a környezet- és egészségvédelmet választották. Lesz egy úgynevezett három hetet meghaladó projekt is, amiben a demokráciára neveléssel foglalkoznak majd. A pedagógusok több száz órás továbbképzéseken veszek részt, munkájukat pedig szaktanácsadók és mentorok segítik. Az igazgató azért tartotta fontosnak ezt a pályázatot, mert a kompetenciaméréseket 2001 óta végzik hazánkban, de az oktatásban véleménye szerint ez nem igazán jelentkezett. Úgy véli, a jövõben úgyis ez az oktatási forma lesz az iránymutató, így legalább anyagi és szakmai támogatással tudják bevezetni. A projekt 2009. júniusától az idei tanév végéig tart, és öt éves fenntartási kötelezettséget ír elõ.

.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!