2024. április 24. Szerda, György.
 
Csányi Sándor: Még jó helyzetben van a magyar mezõgazdaságForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-26 18:45:39
Címkék: Bihari hírek
Bár a magyar mezõgazdaság jelenleg még kedvezõ helyzetben van, a világ más országaihoz hasonlóan elengedhetetlen a költségek csökkentése, a hatékonyság növelése, vagyis a precíziós gazdálkodásra való áttérés, mondta Csányi Sándor egy OTP-s agrárrendezvényen. A bank elnök-vezérigazgatója szerint a kedvezõ körülmények ellenére a hazai élelmiszeripar nemzetközi összehasonlításban még mindig komoly lemaradással küzd.

Csányi Sándor egyik legfõbb célkitûzése, hogy az általa irányított pénzintézet az agrár hitelállományban 2020-ra 20 százalékot is meghaladó piaci részesedést szerezzen.
Az OTP-vezér arról is beszélt a cég közleménye szerint, hogy újabb lépést tettek a digitalizáció terén, hiszen több partnerrel közösen, egy – a gazdálkodók igényeit maximálisan kiszolgáló és a felhasználói igényekhez folyamatosan alkalmazkodó – weboldalt indítottak el.

 

Jelenleg a támogatásoknak és az alacsony jegybanki alapkamatból fakadó kedvezõ finanszírozási környezetnek köszönhetõen a magyar mezõgazdaság jó helyzetben van, mondta Csányi Sándor. A felhalmozott forrásokat szerinte azonban egy jól tervezett, hosszú távú stabilitást, fejlõdést ígérõ gazdaságpolitikával célszerû mobilizálni. A jövõben mindenképpen a hatékonyság növelésére, a költségszint csökkentésére kell törekedni, véli az OTP vezére.

 

Változtat az OTP

A bankvezetõ hangsúlyozta, hogy újragondolták folyamataikat, termékeiket és szolgáltatásaikat és igyekeznek mindenki számára egyéni ajánlatokat tenni, illetve továbbra is részt vesznek minden állami finanszírozási programban. A Földet a gazdáknak programban az év végéig több mint 30 milliárd forintnyi forrást folyósítanak.
A növekedési hitelprogram forrásai azonban korlátozottak ezért a bank szakemberei kidolgoztak egy saját forrású hitelkonstrukcióit, hogy a gazdálkodók továbbra is igénybe vehessenek kedvezõ kamatozású pénzügyi segítséget földvásárlásaikhoz, írja közleményében az OTP.

A világ változik és ezt a változást egy banknak is le kell követnie – állapította meg a bankelnök. A folyamatok egyszerûsítésének egyik vívmánya lehet, hogy gyakorlatilag zöld folyosót szeretnének biztosítani a finanszírozáshoz azon vállalkozásoknak, akik nyertes EU pályázattal rendelkeznek. Mint írják, a jövõben a kisebb gazdálkodókra, õstermelõkre is kiemelt figyelmet fordítanak és egyszerûsíteni kívánják a hitelbírálatukat. Reményeik szerint így 2020-ra, az agrár hitelezési piac több, mint 20 százalékát megszerezhetik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!