2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ingatlanadó nem lesz, újabb megszorítás igenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-28 17:54:10
Már nincs elegendõ idõ ahhoz, hogy a jelenlegi kabinet döntsön a tegnap az Alkotmánybíróság által elutasított ingatlanadó módosításáról - jelentette be szerdán Bajnai Gordon kormányfõ.l

Ebben a kormányzati ciklusban már nem lehet határozni az ingatlanadóról szóló jogszabály módosításáról. Erre jutott Bajnai Gordon miniszterelnök azután, hogy egyeztetett az MSZP vezetésével és jogász tanácsadóival. A kiesõ bevételeket azonban pótolni kell - szögezte le szerdán a kormányfõ, aki ennek kapcsán újabb takarékossági lépéseket helyezett kilátásba, igaz, ezek részleteirõl nem beszélt - írja a Világgazdaság.hu.


Hozzátette: a következõ kabinetnek ugyanakkor van lehetõsége arra, hogy az AB iránymutatásának megfelelõen alakítsa át az ingatlanadóról szóló passzusokat. Azt ugyanis a taláros testület határozata is leszögezi: a vagyonadóztatás, mint a közteherviselési forma nem ütközik az alaptörvény szellemébe. Szükség van azonban a kedden hatályon kívül helyezett technikai részletek - többek között az adóalap meghatározásának - pontosítására.


Bajnai megszólalásában ismét hitet tett a vagyonadó mellett, megítélése szerint ugyanis ez teszi lehetõvé, hogy a tehetõsebbek nagyobb mértékben vegyék ki részüket a közteherviselésbõl. Így válik lehetõvé a bérekre és a munkára rakodó adó- és járulékteher csökkentése, ami elõsegíti a munkahelyek számának gyarapítását is - vélekedett a kormányfõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!