2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Támadnak a nemi beteg rémkaticákForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-11-04 19:14:48
Címkék: Bihari hírek
Elárasztották a nemi beteg katicák Nagy-Britanniát is, írja a Metro.  Ezek nem a Magyarországon jól ismert hétpettyes katicák, és nem is helyben őshonos kétpettyesek, hanem a Kelet-Ázsiából betelepített, gyakran fekete harlekinkaticák, vagy más néven rémkaticák.

Nálunk is tömegesen berobbantak már, ami nem olyan jó hír, tekintve, hogy a kedves hétpettyes rokonaikkal ellentétben ezek csípnek, bűzös váladékot hagynak, és egy sereg egyéb kárt is okoznak.

Eredetileg a levéltetvek ellen telepítették be őket hozzánk is, de mivel nagyobbak és erősebbek a a mi gyengécskébb katicáinkhoz képest, eleszik előlük az élelmet, illetve fel is falják a hétpettyesek lárváit. 

Az angliai helyzet annyival durvább, hogy ott még egy parazita gombafaj miatt gyakorlatilag nemi beteg katicák árasztják el a házakat ott, ahol nyitva felejtik az ablakokat. Télen ugyanis szívesen hibernálják magukat valami melegebb helyen. A lap azt írja, hogy ez a gomba a normál fajokra jelent veszélyt, amit párosodáskor adhatnak át egymásnak.

A videó címe megtévesztő, SZEX következik:

Az emberre egyébként a kellemetlenségeket leszámítva teljesen ártalmatlanok a gombás katicák is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!