2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nagy pálinkaperpatvar: a Nébih szerint igenis rossz a Panyolai ágyas szilvájaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-11-05 11:19:25
Címkék: Bihari hírek
A laboratóriumi eredmény szerint a Tesco által szerdán visszahívott Szatmári ágyas szilvapálinkának súlyos íz és illathibája van, a termék visszahívása a "nem megfelelőség" miatt történt - mondta Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztályának vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Sélley elmondta, a pálinka ellenőrzése az éves monitoring terv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzés során történt, az érzékszervi vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma végezte, és nem a termék lejáratása volt a cél. Az eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.

Szerdán a Tesco honlapján tette közzé, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását, mert a termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során. A pálinkát gyártó társaság ugyanakkor később közleményt adott ki, amelyben a kiélezett piaci időszak miatt indult lejáratókampányt emlegettek, és állították, az ágyas szilva minősége megfelelő.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!