2024. április 24. Szerda, György.
 
Harapja a hideg az aszfaltotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-01 18:55:30
Megbecsülni sem lehet, hogy mekkora kártérítést fizettek ki a közútkezelõk a kátyúk miatt az autósoknak.

Az biztos, hogy az országutakat kezelõ Magyar Közút 50 milliót, a Fõvárosi Közterület-fenntartó pedig 40 milliót fizetett ki tavaly. Ez viszont csak az úthálózat egy része. A kerületek és vidéki városok úthibáiról nincs országos összesítés.

Mintha kiharaptak volna egy darabot az útból: Békéscsabán az utóbbi napok idõjárása megtette hatását, egymás érik a kátyúk. Budapest útjain sem jobb a helyzet. A tavalyi összesítés szerint 40 millió forint kártérítést fizettek ki, miközben egy év alatt több mint 20 ezer kátyút tömtek be.

„Idén, ez az idõjárás, ami december óta van, a nagyon hidegek, a csapadék nem tett jót az utaknak, már most 10 ezer kátyú felett járunk, a következõ napok ezt nagyban fogják növelni” – mondta Horti Zsófia, az FKF szóvivõje.

A legtöbb kártérítést a Magyar Közútnak kellett kifizetnie, igaz hozzájuk tartozik Magyarország teljes országúthálózata. 780 autós kapott kártérítést novemberig, összesen 50 millió forintot. Ennél jóval többet költöttek kátyúzásra.

„Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2009-ben 30 ezer kilométernyi közúton 700 ezer kátyút szüntetett meg, hatmilliárd forint értékben” – mondta Légrádi Veronika szóvivõ.

A két cég összesen kilencven millió forintot fizetett ki az autósoknak. Ebben nincsenek benne a fõvárosi kerületek és a vidéki városok kártérítései, ezekrõl ugyanis nem készült országos összesítés.

Ha valaki el akarja kerülni a kátyúkat, válassza a sztrádát. Az állami autópálya-kezelõ adatai szerint tavaly összesen csak 5 autós jelentkezett kátyúkár miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!