2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kiváló sportlehetõség DarvasonForrás: B. Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2010-02-03 09:52:05
Tizenhat alapítótaggal alakult meg 2009. októberében a Darvasi Erõemelõ Egyesület, melynek elnöke Haraszti László, aki tavaly 110 kg-ba ezüst érmes magyar bajnok lett.  Jól berendezett, hangulatos konditermükbe minden sportolnivágyót szívesen látnak, kortól és nemtõl függetlenül.

A Bellán iskola pincéjét rendezték be konditeremnek, amit a helyi önkormányzat bérmentve biztosít számukra. Ez nagyon nagy segítséget jelent az egyesületnek. A termet Haraszti László rendezte be saját gépeivel, amiket húsz év alatt gyûjtött össze, amikor otthon edzett. De mint mondja nagyon hálás a négyszeres fekvenyomó magyar bajnoknak, a komádi Kása Kálmánnak, aki gépekkel is, és szakmai tanácsokkal is sokat segített az elindulásban.

A konditerem hétfõtõl péntekig délután négy órától van nyitva. Haraszti László ebben az idõpontban mindig ott tartózkodik, és felügyeli a sportolókat.  Személyre szabott edzéstervet is készít bárkinek. Azt mondja, fõként a fiatalok élnek ezzel a nagyszerû lehetõséggel. A fiúk keményen edzenek, és idõvel szeretné is õket versenyen indítani. Tervei szerint tavasszal már elviszi õket Vésztõre, ahol még inkább csak tapasztalatszerzés céljából indulnak majd. A nõk, lányok fõként alakformálás és fogyás céljából látogatják az edzõtermet, ami mindig fejlõdik. Jelenleg három helyiségben mûködnek, és mindenki megtalálhatja a számára legcélszerûbb edzésimódot.

Haraszti László örül, hogy ezt a régóta dédelgetett álmát most megvalósíthatta. Azt mondja, hogy amíg idejárnak a fiatalok, addig jó helyen vannak, és hasznosan töltik el a szabadidejüket. Bízik benne, hogy egyre többen keresik majd fel a konditermet, és abban is reménykedik, hogy esetleg támogatást is kapnak valahonnan. Nagy szükségük lenne ugyanis fekvenyomóruhára, ami nagyon drága, de a versenyzésben a hiánya nagy hátrányt jelent.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!