2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Magyar oktatási program nyert nemzetközi díjatForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-11-30 21:17:05
Címkék: Bihari hírek
Nemzetközi elismerést kapott a Pénziránytű Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. pénzügyi oktatási programja, a BankVelem Program. A 125 országban jelen lévő, a fiatalok pénzügyi ismeretterjesztésével foglalkozó Child & Youth Finance International szervezet több mint ötszáz pályázó közül sorolta a legjobbak közé a projektet.

A Stockholmban ma díjazott oktatási program általános iskolások számára kínál gyakorlatias tanítási eszközt. A Pénziránytű Alapítvány azért kapott elismerést, mert programjai ötvözik a környezetvédelmi és a pénzügyi szemléletformálást, játékos környezetben fejlesztik a diákok pénzügyi ismereteit, valamint hozzájárulnak az online bankolás legfontosabb lépéseinek elsajátításához.

A program központi elemeként működő virtuális PontBankban a diákok saját egyéni folyószámláikon gazdálkodhatnak, online banki műveleteket végezhetnek, utalhatnak, vásárolhatnak, leköthetik pontjaikat, vagy akár jótékony célra is felajánlhatják azokat. Az elmúlt tanévben több ezer diák közel 30 ezer banki tranzakciót hajtott végre a szelektív hulladékgyűjtéssel szerzett pontjaival.

 

A BankVelem Utazó Iskola Program keretében

egy oktatócsapat országszerte 101 iskolában tartott tanórákat mindennapi pénzügyek témában, mintegy 30 ezer diákot elérve tavaly.

Ebben a tanévben várhatóan ismét 100 iskolába jut el a program. A program keretében pénzügyi tudásversenyeket, vetélkedőket, táborokat is hirdettek, az osztálykirándulás tervező pályázat jóvoltából például a nyertes osztályok megvalósíthatják álmaik kirándulását, és a pályázat összeállítása során gyakorolhatják a pénzügyi tervezést is.

A 2014/15-ös tanévtől kezdve sikerrel működő BankVelem Programban bármely magyarországi általános iskola és diák részt vehet. A programhoz bármikor ingyenesen lehet csatlakozni.

A Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg.

Az Alapítvány 2014-ben megújította stratégiai tervét, melynek fő célkitűzése, hogy több korcsoport számára különböző élethelyzetekben egyaránt fontos üzenetek megfogalmazásával járuljon hozzá a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!