2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Áramtolvajok buktak le NyíregyházánForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-02 17:52:48
Néha napokig nincs áram, mosni, fõzni nem tudnak, a gyerekek gyertyafény mellett tanulnak, közben pedig magas villanyszámlát fizetnek egy nyíregyházi lakótelepen élõk az áramtolvajok miatt.

Hétfõn razziát tartott a rendõrség a telepen. Minden vezetéket ellenõriztek és jó pár szabálytalanságot találtak. Tíz ember ellen indítottak eljárást. Õk akár letöltendõ szabadságvesztést is kaphatnak.

Felaprítják a vezetéket, nehogy visszakössék az oszlopra. A rendõrség és az áramszolgáltató emberei együtt járták végig a telepet hétfõn, hogy elkapják az áramtolvajokat, akik az egész lakótelepnek gondot okoznak.

„Az a baj, hogy napokat nincs áram. Van úgy, hogy három napon keresztül éjjel-nappal nem volt áram, 2-3 perces áramok jöttek vissza. Mosni nem tudunk, fõzni egyáltalán nem tudok” – mondta Makula Istvánné.

Az áramtolvajok miatt túlterheltek a vezetékek és tönkremennek a transzformátorok, ezért a sok áramszünet. De nem ez az egyetlen baj.

„Egy egyszerû, csupasz drót van ráakasztva egy kampóval az utcai nagyfeszültségû vezetékre. Már ránézésre is életveszélyes” – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szvivõje.

Kábel a hóban. A rendõrök érkezése elõtt rántották le a villanyoszlopról. A szomszédok szerint hamarosan újra visszakerül.

„Gyakori eset, hogy egy-két hét elteltével ezek az illegális vételezõk újra rákötnek egy-egy szabálytalan csatlakozást a hálózatra” – mondta Egyházi Nikoletta, az E-ON sajtószóvivõje.

A Tiszántúli régióban egy év alatt több mint százmillió forint kárt okoztak a tolvajok az áramszolgáltatónak. Végleges megoldás nincs, maradnak a razziák és a büntetések.

Aki húszezer forintnál nagyobb kárt okoz az áramlopással, akár letöltendõ szabadságvesztést is kaphat. Hétfõn tíz ember ellen indított eljárást a rendõrség. Õk mindannyian ebbe a kategóriába tartoznak. De a rendõrök a napokban további akciókat terveznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!