2024. április 24. Szerda, György.
 
Nem elég bizalmatlanok a magyar cégvezetőkForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-12-03 10:12:52
Címkék: Bihari hírek
A kis és közepes magyar cégek vezetőinek több mint 75 százaléka azt gondolja, hogy elég megbízni a munkatársaikban ahhoz, hogy megelőzzék a visszaéléseket. Ehhez képest átlagosan éves bevételük 5-7 százalékát visszaélések miatt vesztik el, derült ki az EY Magyarország és a Gazdaság-, és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) közös kutatásából.

A kis- és közepes vállalatok vezetőinek mindössze 8 százaléka véli úgy, hogy vállalatának működésében gondot okoz a korrupció vagy a kenőpénz jelenléte.
Ennél is kevesebben, minössze 3,7 százalékuk tart attól, hogy munkatársaik adatokat szivárogtatnak ki a vállalattól.
Pedig a vállalatok bevételük 5-7 százalékát veszítik el visszaélések miatt.
A megkérdezettek 9,5 százaléka válaszolta, hogy az utóbbi öt évben érte valamilyen kár a vállalatát csalás vagy visszaélés miatt.

Gyakori hiba ezeknél a cégeknél, hogy nem figyelnek eléggé a szállítók, ügyfelek, munkavállalók hátterére, illetve a kockázatokra. Pedig a leendő ügyfelekkel és a meglevő üzleti partnerekkel kialakított kapcsolatok kockázatának ellenőrzése kritikus lehet, mivel súlyosan veszélyeztetheti például a cég likviditását.

A belső visszaélések átlagban másfél évvel az elkövetés után kerülnek napvilágra, ennyi idő alatt azonban akár végzetes kárt is okozhatnak. Hasonló hiányosságokat tapasztalnak az EY szakértői a cégvagyon elemeinek és azok valós értékének felismerésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!