2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Dübörög a MikulásgyárForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-12-03 19:15:05
Címkék: Bihari hírek
A budapesti Ötvenhatosok terén december 21-ig várják az adományokat. Elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos újdonsággal, programokkal szórakoztatják az adományozókat.

A szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekek részére. Tavaly százezer kilogramm adományt tudtak szétosztani, a rászoruló családokhoz általában egy 3-4 kilogrammos csomagot juttattak el – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

 

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze, így idén, a 12. alkalommal megrendezett jótékonysági gyűjtésen is szeretnék túlszárnyalni a tavalyi teljesítményt. Ebben nagy segítség lehet, hogy ezúttal húsz napon át várják az adományokat az adományközpontokban és a postán.

A posta az ország mind a 2200 postájáról ingyen szállítja el a vöröskereszt raktáraiba azokat a zárt csomagokat, melyekre a felajánlók ráírják a Mikulásgyár szót.
Az ország több pontján, így a fő üzem mellett a budapesti Lurdy házban és országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Nagykanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyíltak meg további adománypontok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!