2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Rengeteg pénzt küldenek haza a külföldön élő magyarokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-12-03 19:36:14
Címkék: Bihari hírek
Elképesztően sok pénzt, 4,2 milliárd dollárt (1223 milliárd forintot) küldtek haza tavaly a külföldön élő magyarok, elsősorban Németországból, az USA-ból és Kanadából, áll a Világbank friss jelentésében. Az itt dolgozó külföldiek ennek kevesebb mint negyedét utalták ki Magyarországról: a legtöbb pénzt Romániába, Németországba és Szlovákiába küldték.

Elképesztően sok pénzt, 1223 milliárd forintnak megfelelő összeget (4,2 milliárd dollárt) küldtek haza tavaly a külföldön élő magyarok a Világbank adatai szerint.

A mezőnyt a Németországban dolgozók vezetik 893 dollárral, őket követi az Egyesült Államok 627 millió dollárral, Kanadából pedig 393 millió dollárt küldtek haza.

 

Érdekes módon Nagy-Britannia a negyedik helyre szorult, de az összeget tekintve csak kevéssel maradt le: az itt élő magyarok 373 millió dollárral segítették itthoni hozzátartozóikat.
Ausztriából is nagyságrendileg hasonló összeg, 342 millió dollár érkezett, a sort kissé leszakadva Ausztrália követi.
Az első tízben szerepel még Svájc, Svédország, Szlovákia és Oroszország.

Magyarországról ehhez képest nagyságrendekkel kevesebb pénzt utaltak haza az itt élő külföldiek, ennek összege tavaly 941 millió dollár (275 milliárd forint) körül alakult.

Az első helyen értelemszerűen Románia áll, amelyet Németország és Szlovénia követ. Az első tízben szerepel Kína, Szerbia, Ausztria, Franciaország, Ukrajna, Belgium és Nigéria.

Világviszonylatban hozzávetőleg 582 milliárd dollárt küldtek haza rokonaiknak a külföldön élők, a legtöbb pénzt az Egyesült Államokból, derül ki a jelentéséből.

A Világbank kiemeli, hogy a fentiek becsült összegek, az eltérés nem kizárt.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!