2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
9 Oscarra jelölték az AvatartForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-02 18:13:05
Az Avatar és A bombák földjén kapta a legtöbb, kilenc Oscar-jelölést az idén. Az Amerikai Filmakadémia aranyszobrait idén 82. alkalommal adják át. Magyar jelölt idén sincs a versengésben.

James Cameron sci-fije és ex-felesége, Kathyrn Bigelow háborús drámája esélyes idén a legtöbb -kilenc-kilenc- Oscar-díjra. A jelölteket Tom Sherak, az Amerikai Filmakadémia elnöke, és a színésznõ, Anne Hathaway jelentették be.

A minden idõk legnagyobb bevételét hozó Avatar esélyes egyebek mellett a legjobb film, a legjobb rendezõ és a legjobb vizuális effektek Oscar-jára.

Az Avatar rendezõjének volt felesége A Bombák földjén címû filmjével szintén 9 aranyszoborra számíthat. Érdekesség, hogy jelölték a legjobb férfi fõszereplõ kategóriájában az eddig szinte ismeretlennek számító Jeremy Renner-t.

Cameron és Bigelow filmjei után a legtöbb Oscar-jelölést - 8-at - Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk címû mozija kapta, 6 aranyszoborra pedig a Precious címû dráma és a George Clooney fõszereplésével készült Egek Ura számíthat.

A legjobb film kategóriájának különlegessége, hogy most nem öt, hanem tíz alkotás versenyezhet az Oscar fõdíjáért: így befért a jelöltek közé a Fel és a District 9 is.

A múlt hónapban megrendezett Arany Glóbusz-gála nyertesei közül többen esélyesek idén Oscarra is - jelölték Meryl Streep-et a Julie és Juliáért, de Sandra Bullock és a Becstelen Brigantyk szereplõje, Christoph Waltz is kaphat aranyszobrot.

Az Oscar-díjakat idén 82. alkalommal osztják ki, csakúgy mint az elmúlt években, most is a hollywoodi Kodak-színházban. A gála házigazdái Steve Martin és Alec Baldwin lesznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!