2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
A medve szerint hosszú tél leszForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-02 18:21:03
Meglátta árnyékát a Fõvárosi Állatkert mackója.

A néphagyományok szerint február 2. napjának idõjárása alapján következtetni lehet a tél hosszára: ha szép, napsütéses idõ van, és a medve meglátja az árnyékát, akkor hosszú tél várható, ha azonban az idõ borult, és árnyékot nem látni, a zimankó már nem tart sokáig. És ma délelõtt bizony meglátta a medve az árnyékát a Fõvárosi Állat- és Növénykertben, tudatta velünk a szomorú hírt Hanga Zoltán, az Állatkert sajtósa.

Pedig egy pillanatra úgy tûnt, van remény a korai tavaszra: bár napkelte óta szikrázó napsütést tapasztaltak mindazok, akik a medvekifutó szomszédságában saját szakállukra meteorológiai megfigyeléseket végeztek, pár perccel 11 elõtt beborult az ég. Így amikor a medvék elõjöttek, éppen nem volt napsütés. Néhány perc elteltével azonban mégis utat találtak a napsugarak a felhõk között, így a medvék végül meglátták az árnyékukat.

A népi bölcsesség szerint tehát a télnek még hosszan kell tartania, habár a napsütés egyáltalán nem volt folyamatos, mintha a természet maga is vonakodna bevallani, hogy milyen idõjárást tartogat számunkra az elkövetkezõ egy-két hónapban.

 

Folytatás az eredeti oldalon...>>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!