2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Letiltotta Venezuelát a dél-amerikai EUForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-12-09 10:11:10
Címkék: Bihari hírek
Felfüggesztették a Venezuela tagságát a dél-amerikai közös piaci együttműködésben, a Mercosurban, írja a Reuters. Ez nem jár azonnal vámokkal vagy más erős kereskedelmi lépésekkel, arra azonban jó, hogy a soros Venezuela semmiképp ne vehesse át a az elnökséget a szervezetben.

Az indoklás szerint a kommunizmusba hajló Venezuela nem teljesítette a tagsági követelményeket, nem ültette át jogrendjébe az emberi jogokról, gazdasági vagy bevándorlási szabályokról hozott alapvető csoportszabályokat. A Mercosurba 2012-ben felvett Venezuela mondjuk elég eddig is elenyésző mértékű kötelező szabályt volt hajlandó ténylegesen át is venni, a mostani büntetés ezért inkább kapcsolódhat az elnökség megakadályozásához.

"Venezuelát tiszteletben kell tartani!" - mondta Rodriguez, venezuelai külügyminiszter az esetről, és felszólalt az imperialistáknak engedelmeskedő  tisztviselők ellen is. Az élelmiszerhiányban, gyógyszerhiányban vagy épp sörhiányban szenvedő, komoly zavargások határán billegő országra katasztrofális hatással lehetne bármi kisebb tényleges kereskedelmi büntetés is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!