2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Mészáros köre vette át a Hunguest hotelek irányításátForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-12-09 11:40:06
Címkék: Bihari hírek
A Heti Válasz bizonyítékokat talált rá, hogy Mészáros Lőrincnek köze van a Hunguest hotellánc felvásárlásához. A lap megtudta, hogy a bár a vevő Jászai Gellért, a szállodák irányítását az a stáb vette át, akik a Mészáros-féle szállodákért is felelnek.

A közvélemény eddig csak abban lehetett biztos, hogy a brókerbotrányok után maradt szállodákat (az egerszalóki Saliris és a Lifestyle Mátra), illetve a balatonalmádi volt Ramadát (jelenlegi nevén a Bál Resortot, ami már csatlakozott a Hunguesthez) megszerezte Mészáros, a hoteleket pedig a hozzá közel álló Event-Immo Kft. üzemelteti.

A Ramada Hotel, Balatonalmádiban.
Fotó: Google Street View

Később piaci pletykák arról szóltak, hogy a felcsúti polgármester szemet vetett a Hunguest láncra, ennek azonban ellentmondani látszott, hogy Leisztinger Tamás végül Jászai Gellértnek adta el az érintett 14 szállodát. Jászai minden fronton igyekezett cáfolni, hogy esetleg strómanként vásárolta meg a hoteleket, hangsúlyozta, hogy nagy lehetőséget lát a turizmusban, ezért tért vissza az iparágba részben Eximbankos hitel segítségével.

A Heti Válasz azonban megtudta, hogy a héten beérkezett a cégbíróságra a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv, melyből kiderül: Leisztinger Tamás emberei kivonultak a társaság igazgatóságából és felügyelőbizottságából,
a helyükre pedig Mészáros Lőrinc és Tiborcz István lekötelezettjei jöttek.

Így néz ki most a felállás a vezetőségben:
Igazgatóság: Jászai Gellért, a Hunguestet felvásárló Konzum-csoport képviselője, Schmidl Péter, a hivatalosan is Mészároshoz tartozó szállókat üzemeltető Event-Immo Kft. vezetője, és Somlyai Zoltán, az immár a kormányfő vejéhez sorolt Mahart-ház új szállodaüzemeltető cégének (Pannon Tessera Hospitalis Zrt.) vezetője
Felügyelőbizottság: Linczényi Aladin Ádám, a Jászai-féle Konzum-csoport embere és Malasics András, a Mediaworks kiadóvállalatot (Népszabadság, Nemzeti Sport, Világgazdaság) megszerző, szintén Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Group igazgatósági tagja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!