2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Tinik a világháló fogságábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-03 18:50:46
Hiába a korlátozás, mégis egyre több az internetfüggõ Kínában. Fõleg vidéken, a szegényebbek között. A probléma olyan súlyos, hogy az országban már több száz klinika mûködik, ahol a kóros internetezõket kezelik.

A felmérést hétezer 6 és 29 év közötti gyermek és fiatal részvételével készítette egy kínai állami szervezet. Eszerint az elmúlt években már 24 millióra emelkedett, azaz 2005 óta a duplájára nõtt az internetfüggõk száma.

Azokat nevezik függõknek, akiknek az életére, pontosabban iskolai elõmenetelükre, karrierjükre és személyes kapcsolataikra negatív hatással van a világhálón töltött temérdek idõ. Õk azok, akik folyton az weben lógnak és depressziósak lesznek, ha nem engedik õket az internet közelébe, ugyanakkor a cybervilágban sokkal boldogabbnak érzik magukat, mint a való életben.

A leginkább érintettek a 18 és 23 év közöttiek, akiknek 15,6 százaléka tekinthetõ függõnek. A felhasználók leginkább online játékokkal töltik az idõt, de ugyanígy népszerûek a csevegõ programok is. Azt is megállapították, hogy - a gyakran szegényebb - vidéken ez sokkal súlyosabb problémát jelent, mint a nagyvárosokban, például Pekingben vagy Sanghajban. Országszerte már 400 rehabilitációs központ mûködik az internetfüggõk kezelésére, váltakozó eredménnyel. Augusztusban például nem kis botrányt váltott ki, amikor egy intézetben halálra vertek egy 15 éves fiatalt, röviddel késõbb pedig Szecsuán tartományban bántalmaztak hasonló módon egy internetfüggõ tinédzsert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!