2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Házkutatás a MÁV INFORMATIKA Zrt.-nélForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-04 18:36:33
Újabb házkutatás egy állami cégnél. Most a MÁV INFORMATIKÁ-nál kerestek papírokat a rendõrök. Különbözõ tanácsadói és végkielégítési szerzõdéseket vizsgálnak.

A házkutatásra egyébként azért volt szükség, mert a MÁV INFORMATIKA a rendõrség szerint nem adta át azokat a papírokat, amiket korábban kértek.

A MÁV INFORMATIKA az a cég, amely a vasúti társaság utastájékoztató rendszerét készíti és több más informatikai munkát is végez. A cég a MÁV tulajdonában van, a MÁV pedig az államé. Tehát a MÁV INFORNMATIKA is végeredményben állami cégnek számít.

Biciklivel be lehetett ma menni a cég épületébe, az újságírók viszont kint maradtak. A rendõrök ugyanis lezárták az épületet, házkutatást tartottak.

„Húsz cég vonatkozásában várjuk a szerzõdéseket” – mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Emiatt a húsz cég miatt a közlekedési miniszter még novemberben tett feljelentést, hûtlen kezelés gyanúja miatt. Hogy mekkora összeg tûnhetett el, azt még nem tudni. Ezután kezdte a rendõrség vizsgálni a MÁV INFORMATIKÁT. Bekérték a cégtõl az iratokat, de a rendõrség szerint nem kaptak meg mindent.

- Kifejezetten olyan okmányokat, iratokat keresünk, amelyek a végkielégítésekhez és tanácsadói szerzõdésekhez köthetõk.
- Ezeket nem adták át?
- Igen – mondta Tafferner Éva

A feljelentõ, a Közlekedési és Energiaügyi Minisztérium a házkutatás hírére közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy ha kiderül, hogy tényleg pazarlóan költötték a pénzt az állami cégnél, akkor további intézkedéseket kezdeményeznek. De, hogy mit, azt nem közölték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!