2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A farkasemberek éjszakájaForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-10-14 22:19:37
Ha farkasembert nem is, az éjszakát bevilágító teliholdat valószínûleg mindenki látta október 14-én este. Hatását pedig legtöbben  már napokkal elõtte érezték.

Többen álmatlanságra, nyugtalanságra, ingerlékenységre, feszültségre panaszkodtak. Sok nõ ilyenkor kezd menstruálni, gyakoribb a rendõrséget, tûzoltóságot, orvosi ügyeletet riasztó esetek száma is. Az átlagosnál több baleset történik ekkor, és több kisbaba születik.  Bizony a hold még most, a 21. században is hatással van a Föld lakóira. A népi hiedelem szerint ilyenkor változnak át a farkasemberek, és indulnak éjszakai útjukra a túlvilági lények.


A telihold körüli napokon kerülni kell a fák, bokrok metszését, viszont alkalmas az idõ gyógynövények gyûjtésére.  Az ilyenkor gyûjtött növényeknek ugyanis sokkal nagyobb a hatásuk, mint a más napokon szedetteknek. Ezeket a szabályokat jól ismerték, és követték elõdeink. A mai rohanó nemzedék azonban csak azt veszi észre, hogy embertársaival valami nem stimmel. A telihold ugyanis olyan energiákat sugároz, amitõl az emberek sokkal érzékenyebbé válnak. Ilyenkor több a vita,veszekedés, sértõdés. Megfigyelések szerint ilyenkor a szakítások száma is megemelkedik.

 

Ha azonban ismerjük a Hold hatását, akkor a legközelebbi holdtöltére már felkészülhetünk. Addig pedig gondoljunk arra, hogy most jön a fogyó hold, ami az emberi elme lecsillapodásának idõszaka. Ilyenkor kipihenhetjük a telihold okozta zavarokat, és újult erõvel készülhetünk az újholdra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!