2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hideg: az ország felkészült, van elég gáz a fűtéshezForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-08 10:56:24
Címkék: Bihari hírek
Az ország felkészült a rendkívüli hidegre, a hajléktalanellátó rendszer, valamint a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezetek munkatársainak felkészítése megtörtént, a földgázellátás pedig folyamatos – mondta egybehangzóan az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a BM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy-egy államtitkára pénteken Budapesten.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára közölte, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy senkinek se kelljen az utcán éjszakáznia, országszerte 11 100 férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére, ez még a leghidegebb éjszakákon is elégséges.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta, az országos rendőrfőkapitány, valamint a belügyminiszter utasította a rendőröket, polgárőröket és polgármestereket, hogy különösen figyeljenek oda a településükön egyedül élő, rászoruló, idős emberekre.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára közölte, a Magyarországra irányuló földgázszállítás folyamatos, nyomáscsökkenést nem tapasztaltak, és erre vonatkozó előrejelzés sem érkezett a partnerszolgáltatóktól.

 

Közzétették az egyetemes közműszolgáltatók hibabejelentési elérhetőségeit. Az áram-, gáz- és távhőszolgáltatásban tapasztalt hiba, kimaradás esetén a Hirado.hu honlapon megadott telefonszámokon lehet hívni a szolgáltatókat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint szeles, hideg idő várható a hétvégén, néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, több helyen a maximumok is mínusz 10 fok körül alakulnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!