2024. április 24. Szerda, György.
 
Nagy béremelés jön az ObibanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-11 20:33:35
Címkék: Bihari hírek
Idén 23-25 százalékkal emelkedik az Obi barkácsáruház közel 1700 dolgozójának bére – írja a Napi.hu. Ezzel rendeződik az áruház dolgozói és vezetése között kialakult konfliktus, amelyben a szakszervezet a nyáron már a sztrájkbizottságot szervezte.

Fotó: Bődey János / Index

Az Obi 2016 elején már emelt béreket, 4 százalékkal, viszont az év további részében nem volt szó további bérrendezésről, noha a cég forgalma dinamikusan növekedett. Emiatt sok dolgozó, köztük csoportvezetők és osztályvezetők is azzal fenyegetőztek, hogy elmennek a cégtől, és már sztrájkról is beszéltek. A nyomás miatt a vezetés tavaly nyáron még egy, 15 százalékos emelésre bólintott rá. Erre jön még rá a 2017-re megígért 23-25 százalékos emelés, ami együtt azt jelenti, hogy két év alatt több mint 45 százalékkal nő az Obi dolgozóinak bére.

Ez a növekedés a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint is kiemelkedő a magyar kiskereskedelemben. Így már az áruház dolgozóinak többsége többet keres a garantált bérminimumnál (bruttó 161 250 forintnál), minimálbért pedig már csak a takarítók kapnak a barkácsáruházban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!