2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Itt fognak utoljára annyit keresni a nők, mint a férfiakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-11 21:00:41
Címkék: Bihari hírek
Egy kutatás szerint az uniós országok közül Magyarországon fogja legkésőbb utolérni a nők fizetése a férfiakét: 2068-ra teszik, amikor egy iparágban egy korcsoporton belül eltűnik a nemek közti bérszakadék.

A nemek közötti bérszakadék – vagyis az ugyanazon munkáért eltérő fizetéssel jutalmazott nők és férfiak bére közötti különbség – az uniós országok közül várhatóan Magyarországon fog a legkésőbb eltűnni – derül ki az Expert Market tanulmányából. A tanulmány készítői a bérszakadék változását iparáganként megvizsgálták, és minden ország esetében kiemelték azokat a gazdasági szektorokat, ahol a fizetési olló a leghamarabb el fog tűnni. Magyarországon erre 2068-ig kell várni, és először az állami tulajdonban levő energiaipari vállalatok 55-64 év közötti női alkalmazottai örülhetnek.

Az a tanulmány készítőinek is meglepetést okozott, hogy a nemek közötti bérszakadék először Romániában fog teljesen eltűnni a 25 és 34 év közötti, magánszektorban dolgozó vendéglátóipari szakképzett alkalmazottak esetében. Ez már 2018-ban bekövetkezik – írja a Pénzcsinálók.
A kormányt nem, de a szakszervezeteket zavarja a nemek közti bérszakadék Országos kampányt indít a nők és a férfiak közötti bérkülönbség felszámolásáért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSzSz) – jelentette be Kordás László, az érdekvédelmi tömörülés elnöke hétfőn.

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!