2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Hova lettek a Class FM hallgatói? Andy Vajna megint jól jártForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-17 18:52:41
Címkék: Bihari hírek
Budapesten az Andy Vana-féle Rádió 1, vidéken a Petőfi Rádió tudott főlegnyerni a Class FM megszűnésével.

A TNS Hoffmann és a Mediameter konzorciumának tavaly év végi mérése szerint a Class FM megszűnésével országosan mindössze másfél százalékponttal csökkent a napi rendszerességgel rádiózók száma, Budapesten pedig egyenesen emelkedett is ez a szám - írja a Kreatív.

A friss eredmények szerint országosan az MTVA két csatornája jelenti az élbolyt, már csak azért is, mert csak az állami adóknak maradt igazi országos lefedettsége. A Kossuthot és a Petőfit holtversenyben a Rádió1 és a Music FM követi a dobogó végén, majd Sláger FM, Dankó Rádió, Klubrádió, Rádió Rock, Bartók, Lánchíd, Info, Klasszik, Jazzy, Karc a sorrend.

Az elemzés szerint ez „gyakorlatilag az októberi sorrend megismétlődése azzal a két lényeges különbséggel, hogy természetesen a Class FM eltűnt, illetve a Rádió1 nagyot lépett fölfelé”.

Budapesten a Sláger FM, Music FM, Rádió 1 a sorrend, utánuk a Kossuth, Petőfi, Klub, Rock, Info, Klasszik, Bartók, Jazzy, Dankó, Lánchíd és Karc következik. Budapesten a Sláger FM és a Rádió1 tört nagyot előre a Class után.

A Rádió1-nél országosan félmillió hallgató landolt, köszönhetően a vételkörzet növelésének és a Morning Show leigazolásának. A másik nagy nyertes a tavaly április óta csökkenőben levő Petőfi: az állami könnyűzenei adó túlnyomórészt vidéken húzott be hallgatókat, a fővárosban minimális az emelkedés.

A Sláger FM csak Budapesten 90 ezer hallgatóval erősödött, a Dankó Rádió karjaiba 70 ezer vidékit kergetett a Class FM leállása, a Music FM pedig elsősorban a fővárosban szedte össze 60 ezer új hallgatóját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!