2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Már most, év elején szavazhatnak a 2018-as költségvetésrőlForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-17 19:07:45
Címkék: Bihari hírek
A tervek szerint az Országgyűlés az év elején szavaz a 2018-as költségvetésről – írja a Magyar Idők.

Ezzel a 2017-es lehet sorban a harmadik esztendő, amikor a képviselők az őszi helyett már a tavaszi ülésszakon megszavazzák a következő évi büdzsét.

A nemzetgazdasági tárca a lapot úgy tájékoztatta: minden szakmai feltétel adott ahhoz, hogy az ország 2018-as büdzséjét a képviselők a nyár elejére elfogadják. Ennek leginkább az lenne az előnye, hogy minden érintett szereplő kiszámítható körülmények között készülhetne fel a következő évre.

A költségvetés megalkotását az utóbbi években rendre új adószabályok kialakítása kísérte, ez az idén sem lesz másként – írta a lap. Az új közteherviselési passzusok megfogalmazásakor fontos szempont lesz, hogy újabb lépéseket vezessenek be az adóadminisztráció csökkentéséért. "Számos olyan rendelkezés kerülhet be a tavaszi adójogszabályba, amely könnyebbé teheti a vállalkozások és a magánszemélyek hétköznapjait" – idézték a tárca közlését.

A minisztérium megjegyezte, hogy fontos a tavalyi intézkedések hatásainak elemzése, meg kell vizsgálni, azok miképpen befolyásolták a gazdasági folyamatokat, és az adóügyi előírások finomítására a tapasztalatok fényében kerülhet sor. Az elmúlt év döntései közül kiemelték egyebek mellett a többéves bérrendezési program elindítását, a munkáltatói járulék enyhítését, a társasági adó csökkentését, több termékkör áfájának mérséklését, valamint a két gyermeket nevelő családok adókedvezményének növelését – írta a Magyar Idők.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!