2024. április 24. Szerda, György.
 
Új elnököt választott a TakarékbankForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-18 18:16:14
Címkék: Bihari hírek
Vida József, az FHB igazgatóságának az elnöke vezeti a pénzintézetet.

A Takarékbank tavaly év végén megválasztott új igazgatósága tisztújító ülésén Vida Józsefet választotta meg a bank új elnök-vezérigazgatójának, Szabó Levente korábbi vezérigazgató vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját. A jövőben két új vezérigazgató-helyettes is segíti a takarékszövetkezetek központi bankjának munkáját: Martzy Antal korábban a bank pénzügyi divízióját vezette, míg Egerszegi Ádám, aki 2005-2014 között a Takarékszövetkezeti Üzletág irányítója volt, a Duna Takarék Bank Zrt. éléről érkezik. A Takarékbank felügyelőbizottsága az igazgatóság korábbi elnökét, Sebestyén Istvánt választotta meg a testület elnökének – közölte a pénzintézet.

A Takarékbank közgyűlése 2016. december 8-án választott új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat. A Takarék Csoport központi bankjának új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a takarékszövetkezetek elismert vezetői lettek. Belső igazgatósági tagnak választották Vida Józsefet és Szabó Leventét, az igazgatóság külső tagja lett Hartmann Imre (Pannon Takarék), Osztrogonácz Gábor (Szigetvár Takarék), Bogdán János (B3 Takarék), Vargáné Králik Katalin (Centrál Takarék) és dr. Moizs Attila (Mecsek Takarék).

A 43 éves Vida József pénzintézeti pályafutása 1999-ben a Citibanknál kezdődött, 2001-től a Magyar Takarékszövetkezeti Bank főosztályvezetője, 2003-tól a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet Aktív üzletág igazgatója, 2006-tól ügyvezetője. 2011-től a B3 Takarék/ Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője. A fúziót követően a B3 elnök-ügyvezetője.

2016 októberében a B3 a Sebestyén István által vezetett Fókusz Takarékszövetkezettel együtt vette át Spéder Zoltán akkori elnök részvényeit az FHB Jelzálogbank Nyrt-ben, egy hónappal később pedig Vidát a hitelintézet igazgatóságának elnökévé választották.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!