2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Fontos határidő, ha lakáscélú támogatást akarForrás: uzletresz.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-18 18:37:25
Címkék: Bihari hírek
Azon vállalkozásoknál, ahol 2016-ban lakáscélú támogatást adtak, az adómentesség feltétele, hogy a hitelt folyósító intézet erről január 31-éig igazolást adjon ki. Enélkül az igazolás nélkül tavasszal a juttatás 120 százaléka után kell majd az adót leróni - figyelmeztetett Fata László cafeteria szakértő.

Arra az esetre, ha ezzel az igazolással a juttatást közvetítő hitelintézet (a cég bankja vagy a megbízott hitelintézet) nem jelentkezik, a Cafeteria Trend főszerkesztője az ajánlja, hogy mindenképp keressék meg a munkáltatók, az igazolás kiadása érdekében. A juttatást indító intézmények egyébként a Nemzeti Adó és vámhivatalnak is adatot kell szolgáltatnia január 31-éig, ennek esetleges elmaradása azonban a munkavállalót és a munkáltatót nem érinti, a hitelintézet felelőssége.

A munkáltatók egyébként lakáscélú támogatást a vételár, a teljes építési költség vagy a korszerűsítés, akadálymentesítés költségének 30 százaléka erejéig adhatnak adómentesen.
Ennek összege azonban a folyósítás évét megelőző négy évben így folyósított összegekkel együtt nem haladhatja meg az 5 millió forintot (akkor sem, ha időközben a munkavállaló több munkahelyen dolgozott). A NAV a témában az év elén adott ki részletes útmutatót, az erről készült cikkünket itt éri el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!