2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Egyre több gyereket fogadnak örökbe otthonokbólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-01-18 18:57:45
Címkék: Bihari hírek
Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható – írja a Magyar Nemzet.

Egyre több fiatal kerül a gyermekotthonokból és a hivatásos nevelőszülőktől végleges családba - ismerteti a lap a legfrissebb KSH adatokat.

2013-ban még 726, egy évvel később már 784, 2015-ben pedig már 829 gyereket fogadtak örökbe. Utoljára az ezredforduló elején sikerült egy év alatt ennyi gyereknek családot találni.

Az adatokból az is kiderül, hogy az örökbefogadott gyerekek csaknem 60 százaléka korábban nevelésbe vett gyerek volt, és csupán a kicsik 40 százalékát adták örökbe még újszülöttként. Két évvel korábban még 50-50 százalék volt ez az arány.

A Magyar Nemzet szerint a másik oldalon eközben jelenleg 2200-an várnak gyerekre és egyre nő az ilyen szülők száma – vagyis több család vár gyerekre. Akad azonban egy probléma, a lap által megkérdezett szakértő szerint ugyanis

az örökbe fogadni szándékozó magyarok 90 százaléka csecsemőt vagy legfeljebb óvodás kisgyermeket akar, ráadásul egészséges kicsit. Az iskoláskorú gyerekeket, a fogyatékkal élőket és a roma gyerekeket azonban szinte senki sem akarja örökbe fogadni Magyarországon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!