2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kétezer adagnyi kábítószert foglaltak le NyíregyházánForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-07 19:16:00
Csaknem kétezer adagnyi kábítószerre bukkantak a vámosok péntek éjszaka Nyíregyházán, egy kamion rakterében. A lefoglalt áru értéke több, mint 15 millió forint.

A VPOP emberei péntek éjszaka, Nyíregyháza belvárosában állítottak meg egy magyar rendszámú kamiont, amely a papírok szerint automata kapukhoz tartozó alkatrészeket szállított.

 

A vámosok a szállítmányt kábítószer keresõ kutyával vizsgálták át. Az állat az egyik raklapnál kábítószer jelenlétét jelezte gazdájának. A pénzügyõrök végül két chips-es zacskóra bukkantak az alkatrészek között, amelyekben alufóliába csomagolva csaknem 2 kilogramm amfetamin származék volt. Az elõzetes szakértõi vélemény szerint a lefoglalt drog értéke több mint 15 millió forint, és csaknem 2000 adagnak megfelelõ mennyiségû.

 

A vámosok a sofõrt õrizetbe vették. Ellene visszaélés kábítószer bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást- tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Sipos Jenõ, a Vám-és Pénzügyõrség szóvivõje.

 

A rendõrség közleménye


A Nyíregyházi Rendõrkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanújával indított eljárást egy 35 éves ajaki férfi ellen, akit a Bevetési Szolgálat Jonatán akcióosztálya február 5-én éjjel fogott el. A bûnügyi információk alapján szervezett rajtaütést egy Nyíregyháza környéki fõúton hajtották végre. A férfi kocsijában 21,4 gramm amfetamin-származékot találtak. Elõkerült még egy kibiztosított gázpisztoly és egy kés, ezért a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt is szabálysértési eljárás indult. A gyanúsított kihallgatását követõen szabadlábon védekezhet.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!