2024. április 24. Szerda, György.
 
Akciófilmbe illõ üldözés a XVII. kerületbenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-08 11:14:46
Több száz méteren át, csaknem negyven centis hóban, futva üldöztek egy körözött férfit a rendõrök szombaton kora délután a XVII. kerületben.

A menekülõ elõször kocsival, életveszélyes manõverek közepette próbálta meg lerázni az egyenruhásokat, mivel azonban autója elakadt, a közeli erdõbe szaladt, ahol már nem jutott messzire.

A rendõrök szombaton, kora délután indultak el a XVII. kerületi, Csordakút utcai címre, mivel felmerült a gyanú, hogy egy körözött férfi autójával épp ott tartózkodik. A helyszínhez közeledve a járõrök észrevették a velük szemben nagy sebességgel haladó kocsit, és megpróbálták útját állni. Az ekkor már menekülõ férfi lelassított, majd felhajtott a rendõrautó és egy ház kerítése közötti járdára. Ezután ismét gyorsított, és életveszélyes manõverek közepette próbált menekülni. Az arra haladó autósok eközben csak a kormányt félrerántva, vészfékezve, lélekjelenlétüknek köszönhetõen tudták elkerülni, hogy ne karambolozzanak a „szökevénnyel”.

A járõrök ezután néhány percre szem elõl tévesztették a menekülõ autóst, de a közeli Várvíz utcában megtalálták a hóbuckába csúszott, üres kocsit. Mint kiderült, a férfi egy közelben lakó hölgytõl kért segítséget, hogy elakadt autóját kivontassa. Eközben szúrta ki a rendõröket, így futásnak eredt, hátrahagyva a járó motorú kocsit és a segítõkész, megdöbbent nõt. A menekülõ férfi átfutott a Várvíz utcán, átugrott a Rákos patakon majd a közeli, több hektáros akácos erdõbe szaladt. Ekkor körülbelül 100 méteres elõnye volt üldözõivel szemben. Az egyenruhások végig a férfi nyomában voltak, és többször is figyelmeztették, hogy álljon meg. A rendõrök másfél- két kilométeren keresztül, csaknem negyven centiméteres hóban üldözték a szökevényt, de végül sikerült elkapniuk. A férfi ruháját ezután átvizsgálták, nadrágzsebében egy 13 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.

A 31 éves férfi ellen elfogásakor két érvényes elfogatóparancs volt érvényben: a Fõvárosi Bíróság rablás bûntette, a Dorogi Rendõrkapitányság pedig magánlaksértés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözte- tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnapi közleményében a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!