2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Autószerelõ vette le a gipszet a lábárólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-09 10:11:46
Autószerelõ vágta le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. A János kórházban ugyanis nem tudták levenni. Legalábbis ezt írták a zárójelentésbe.

A kórház szerint megszokott, hogy nem minden nap dolgozik a gipszmester, akinek ez lenne a dolga. A traumatológus társaság elnöke viszont azt mondja: elképzelhetetlen, hogy egy kórházban nem tudnak levenni egy gipszet.

Hiába szabadult volna hat hét után a gipsztõl minél hamarabb a 84 éves asszony, a János kórházban nem tudtak, vagy nem akartak rajta segíteni.

„Megállapították, hogy meggyógyult, csak sajnos ma nem tudják levenni a gipszet. Mert nem volt bent a gipszmester” – mondta Erdõsi Ágnes.

A kezelõorvosa bele is írta a zárójelentésbe: az asszony lába meggyógyult, és javasolja a gipsz leszedését, melyet - idézem - jelenleg nem tudunk elvégezni. A gipszet egyébként másnap reggel levették volna a kórházban, de a 84 éves asszonyt a lánya nem akarta még egyszer utaztatni emiatt. Ezért úgy döntött: orvos helyett autószerelõhöz viszi.

A János kórházban senki sem akart nyilatkozni. Telefonon csak annyit mondtak: megszokott dolog, hogy nem minden nap dolgozik gipszmester az intézményben.

A traumatológus társaság elnöke szerint egy kórházban nem fordulhat elõ, hogy nem tudnak levenni egy gipszet.

„Egy ilyen szakrendelésen dolgozó orvosnak a gipsz levételéhez értenie kell” – mondta Nyárády József, a Magyar Traumatológus Társaság elnöke.

Nyárády József szerint egy kórház nem is kaphat mûködési engedélyt, ha ilyen minimumfeltételnek nem felel meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!