2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Most már tényleg beindult a drágulásForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-14 19:27:44
Címkék: Bihari hírek
Januárban az árak átlagosan 2,3 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, ami azt jelenti, hogy gyorsul az áremelkedés, hiszen decemberben még csak 1,8 százalék volt az infláció éves alapon - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

A Portfolio cikke szerint az elemzők nagyjából 1,9 és 2,6 százalék közötti inflációs adatra számítottak. A legnagyobb mértékben az üzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek kategóriába eső termékek és a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

12 hónap alatt, 2016. januárhoz viszonyítva:
Az élelmiszerek ára 1,4 százalékkal emelkedett, ezen belül a cukoré 15,3, a sertéshúsé 9,6, a sajté 4,6, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 3,5 százalékkal.
A baromfihús ára 16,4, a tojásé 5 százalékkal csökkent. Átlag felett, 6,9 százalékkal drágultak az egyéb cikkek (gyógyszerek, üzemanyagok, illetve lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek), ezen belül az üzemanyagokért 15,2 százalékkal kellett többet fizetni.
A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 2,5, a szolgáltatások 1,4, a ruházkodási cikkek 1 százalékkal drágultak. A háztartási energia ára kismértékben, 0,1 százalékkal nőtt. A tartós fogyasztási cikkekért 0,4 százalékkal kevesebbet kellett fizetni.

További részletekről a KSH oldalán olvashat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!