2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rákot okozott a teflon gyártója az USA-ban, 670 millió dolláros kártérítést fizetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-15 18:15:43
Címkék: Bihari hírek
A DuPont amerikai vegyipari vállalat kész 670,7 millió dollár (194 milliárd forint) készpénz kártérítést fizetni nyugat-virginiai üzeméből történt vegyi szivárgás miatt - írja az MTI a cég közleményére hivatkozva.

A teflon és a Lycra anyagokat is kifejlesztő óriáscég hétfőn bejelentette: 3550 esetben érkezett bejelentés perfluoroktánsav (PFOA) szivárgás miatti személyi sérülésről. A vegyi anyag szivárgása állítólag szennyezte a helyi vízkészleteket és kapcsolatba hozták hat betegséggel, például here- és vesedaganatok kialakulásával.

Az említett anyagot a DuPont az 1950-es évek eleje óta használja teflongyártáshoz a nyugat-virginiai parkersburgi létesítményében. A titán-dioxid-gyártással foglalkozó Chemours Co, mely levált a DuPont-ról, bejelentette, hogy a 670,7 millió dollár felének kifizetését vállalja. Mindkét cég tagadta bűnösségét.

A DuPont nyereséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után, amikor az eredményt egy 700 millió dolláros egyszeri tétel rontotta. A decemberrel zárt negyedévben a DuPont 265 millió dollár, részvényenként 30 cent nyereséget ért el az egy évvel korábbi 253 millió dollár, részvényarányosan 29 cent veszteség után.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!