2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megújulóba fektet az egyik sikeres magyar tőzsdei cégForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-19 16:46:05
Címkék: Bihari hírek
Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai társaság így az első negyedévben elindíthatja első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését, és a portfólióban az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a napenergia.

A négy, egyenként 495 kilowattos, összesen közel 2 megawattos naperőműegység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. A megépült erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd az általa termelt, 2400-2600 megawattóra villamos energiát.

A fejlesztés első lépéseként az ALTEO Group a napokban írta alá az EOGEN csoport erre a célra létrehozott projekttársaságának – Domaszék2MW Naperőmű Kft. – akvizíciójáról szóló megállapodást. A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható.

Az ALTEO Group 2008 márciusában kezdte működését, részvényei 2010. október 11-e óta jelen vannak a BÉT-en is. A vállalat a kevés magyar tőzsdére lépési siker egyike, 2016-ban nyilvános részvénykibocsátást vitt véghez, amelynek során részvényei közkézhányadát négyszeresére növelte, miközben közel 1,4 milliárd forintnyi tőkeemelést hajtott végre. A vállalat 2015-ös árbevétele meghaladta a 10 milliárd, nettó eredménye pedig az 1 milliárd forintot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!