2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Év végéig jön az e-receptForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-19 16:51:27
Címkék: Bihari hírek
Hamarosan befejeződik az az évek óta tartó országos egészségügyi informatikai fejlesztés, melynek eredményeképpen jelentősen egyszerűbbé válik a betegek adatainak kezelése és hozzáférhetősége.

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) fantázianevű rendszerről korábban már részletesen beszámoltunk, most a Magyar Idők azt írja, hogy egy szűk intézményi körben már élesben tesztelik a rendszert, és novemberben teljesen átadják. Az EESZT a következőket fogja tudni:

 

A betegek adatai, a velük kapcsolatos orvosi dokumentumok bárhol és bármikor lekérdezhetők lesznek. Az adatok – a beteg egészségügyi előélete, gyógyszerezése, allergiái, stb. – gyors hozzáférhetősége javítja a betegbiztonságot, és akár életmentő is lehet.

 

Kikerülhetők a felesleges vizsgálatok, hiszen az EESZT-ben látszani fog, ha valamit korábban már elvégeztek.

 

Azt, hogy ki és milyen adatához férhet hozzá, a beteg a kormányablakon keresztül maga szabhatja meg. Ez már most is működik.

 

A rendszer komoly adatvédelmi auditon esett át, kialakításakor az adatvédelmi hatóság ajánlásait is figyelembe vették. A rendszer minden eseményt, hozzáférést rögzít, és a hozzáférésre jogosultak is csak a szükséges körben látják az adatokat.

 

A rendszert integrálták a meglévő infrastruktúrába, így az orvosoknak,patikáknak nincs szükségük külön fejlesztésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!