2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Végleg bezárták a vétkes patikákatForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-21 18:52:13
Címkék: Bihari hírek
Az illegális gyógyszer-kereskedelem miatt bezáratott két budapesti gyógyszertár egyikét korábban hasonló okok miatt már megbírságolták – mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója az M1 műsorában.

Az intézet hétfőn jelentette be, hogy bezáratták a Bercsényi gyógyszertárt és a Pázmány Péter patikát, mert egymással összejátszva a svéd feketepiacon értékesítettek több tízezer doboznyi nyugtató, szorongásgátló készítményt.

 

Pozsgay Csilla, az intézet főigazgatója elmondta, hogy az érintett gyógyszer egy pszichotróp szer, amelynél pontosan lehet tudni, hány beteg használja az országban, és nekik mekkora mennyiségre van szükségük.
A két bezáratott gyógyszertár pedig annyit rendelt, amennyi a teljes magyarországi felhasználás volt addig.
Mint mondta, a két patika bezárása végleges, és reméli, hogy a vétkeseket a gyógyszerészi kamara felfüggeszti vagy kizárja tagjai közül.

A szakember arról is beszélt, hogy a 2015 márciusában létrehozott OGYÉI-hez került egyebek mellett a tiszti főgyógyszerészet, és nagyon erős hatósági ellenőrzési jogkört is kapott, így az intézet a teljes gyógyszer-kereskedelem fölött gyakorol ellenőrzést. Emiatt, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel és más hatóságokkal való együttműködésük miatt már nehezebb tilosban járni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!