2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Toborozzák a börtönőröketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-21 18:58:49
Címkék: Bihari hírek
Várakozáson felüli érdeklődés mutatkozik a munkalehetőség iránt.

Javában zajlik a munkaerő-toborzás a Komádiban építendő börtönbe. 250 alkalmazottra lesz szükség a létesítményben, mostanáig 64 embert vettek fel, ami időarányosan megfelelő, sőt a várakozásokat is felülmúlja az érdeklődés – árulta el dr. Tibay Balázs toborzó tiszt, aki szerint a 2018 tavaszára-nyarára tervezett nyitásra meglesz a szükséges dolgozói állomány.

 

Az egész környékről

Nyolc új börtön épül az országban, ebből megyénkben egy 500 férőhelyes; méretében, típusában hasonló a másik héthez. Férfi elítélteket fognak itt fogva tartani, a dolgozók zöme is férfi lesz, de számos munkakörben nőket is foglalkoztatnak majd.

 

Dr. Tibay Balázs | Fotó: Magánarchívum

 

– Leginkább online felületen hirdetünk, valamint csoportos tájékoztatókat tartunk. Igyekszünk minden információt átadni az érdeklődőknek a felvételi követelményekkel és a betöltendő munkakörökkel kapcsolatban: „nem árulunk zsákbamacskát” – mondta Tibay Balázs, aki egyébként debreceni és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságáról rendelték Komádiba a toborzás idejére. – Folyamatosan érkeznek a jelentkezések, többségük Komádiból és környékéről, illetve Debrecenből is. Az érettségi a minimum elvárás azoktól, akik felügyelőként, tiszthelyettesi beosztásban kívánnak dolgozni, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők tiszti beosztásba, középvezetői munkakörbe kerülhetnek az egyébként szigorú hierarchia szerint működő rendszerben – magyarázta. Hozzátette: egészségügyi és adminisztratív területen dolgozókat is keresnek. Eddig több mint 400 pályázat érkezett be hozzájuk, 200 főt hívtak be személyes elbeszélgetésre, vizsgálatra, ebből került ki az a 64 fő, akik már Nyíregyházán vannak, héthónapos képzésen.

Természetesen feltétel a büntetlen előélet, továbbá a fizikai, egészségi és pszichikai alkalmasság. – A felvételi eljárás negyedik pillére a kifogástalan életvitel, ezt viszont nem a büntetés-végrehajtás szakemberei, hanem a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai vizsgálják – mutatott rá a procedúra szigorúságára a toborzótiszt. Azt is elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok alapján versenyképes a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, és a biztos munkahely ígérete.

HBN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!