2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Van bankszámlája? Nem várt pénzre számíthatForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-21 19:45:05
Címkék: Bihari hírek
Az eredetileg ingyenesnek mondott bankszámlákat a Kúria egy határozata alapján nem lehet fizetőssé tenni, ha mégis, úgy most visszajár a díj. Emiatt eddig 4 milliárd ütötte a számlatulajdonosok markát és további pénzfolyam jöhet.

 

Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket. Így azoknak a hitelintézeteknek is vissza kell fizetniük az ügyfelektől jogsértően elvont pénzeket, amelyek bíróságon vitatták a jegybanki megállapításokat – írja az az én pénzem lakossági pénzügyi portál Windisch Lászlónak, az MNB felügyeleti alelnökének a távirati irodának adott nyilatkozatára hivatkozva. Az alelnök szavaiból kiderült, hogy több bírósági eljárás még folyamatban van.

A következő szűk másfél hónapban több tárgyalási fordulót le akár is zárhatnak, az ügyfelek számára kedvező eredménnyel. A Kúria ugyanis idén hozott az idén egy elvi határozatot, amelyben tulajdonképpen azt mondta ki, hogy az eredetileg ingyenesnek meghirdetett számladíjak nem válhatnak fizetőssé.

A már korábban önként teljesített visszatérítésekkel együtt Windisch szerint a bankok eddig mintegy 995 ezer fogyasztónak összesen közel 3,95 milliárd forintot utaltak át. Ha hiszünk az eredeti (három évvel ezelőtti) becslésnek, akkor akár 6 milliárd is függőben lehet még.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!